Känsloladdad kväll; tack alla som på något sätt hjälpt till

Hej där. Nu borde jag egentligen sova, men jag måååste få berätta något först.
Vi tar det från början. Jag sitter och ser på tv, då mamma frågar om jag kokar kaffe, hon tyckte att det luktade det ända in i hennes sovrum. Kokar kaffe gör jag aldrig så jag svarade nej.

Satt kvar där vid TV:n ett tag, då jag kom in i mitt rum möttes jag av en hemsk doft, något luktade bränt.Shit tänkte jag, kollade igenom rummet ifall det var något som låg och pyrde, men inget sånt. Berättade för min lilla syster, i hennes rum luktade det ännu värre. Jag tänkte väl att det kommer utifrån och inget mer med det.

Ringde till Monica för att höra om hon kände något, lukt alltså, vilket hon inte gjorde. Då ringde hon till grannen under henne, han kände inget han heller.

Min syster kunde inte vara i hennes rum för att det luktade, jag bad henne kolla vinden, men det hade hon redan gjort.
Sa att hon skulle be hennes kompis mamma kolla deras vindsdel, då den är uppdelad på två delar.
Medans jag sitter i telefon med Monica så ser hon att min syster kommer springandes över gården och inrusandes i mitt rum och gråter och skriker; Det brinner!! Så jag slog ihop datorn och var påväg att börja packa ihop mina saker, i ren jävla panik. Men jag kommer på att ringa 112, ringer dit och får prata med en kvinna som frågar vad som hänt, ja nivet basic questions. Jag springer ut och försöker se om alla är ute, alla som bor i den delen, samtidigt som jag har kvinnan i luren, hon säger att brandkår och ambulans är på g, så inge mer med det.

I samma veva har min låtsas papp & min granne Nadja gått till baksidan av huset/lägenheten för att banka på hans fönster, mannen som bor där ligger på soffan i vardagsrummet, lägenheten är rökfylld och brandvarnaren tjuter, den kan vi höra ut på framsidan, men han hörde den inte som var närmare den än vi. Knas

De lyckades iallafall få honom att vakna, vi andra bankar på de andra grannarnas fönster, för att få ut så många som möjligt, speciellt alla som bor i samma trappuppgång.

När de väl lyckats få upp mannen och fått ut honom ur lägenheten märker de att det iallafall, tur nog inte brann.
Istället hade han glömt sin middag i ugnen, som var totaaaalt bränd vid det här laget.

Så hade inte först och främst min syster och våra grannkompisar gått ut för att se hade vi nog inte fått reda på om det brann eller inte och om Nadja & Tobba inte gjort det de gjorde hade kanske mannen varit i värre tillstånd. För de visste ju inte om han redan var medvetslös eller så, pga alla rök. Så jag tror att vi alla, iallafall de flesta har gjort något bra ikväll. Den hade kunnat sluta värre, det kanske bara hade handla om några minuter, vem vet. Tack! :)

Som tur är så ligger inte våran lägenhet nära grannens, vi bor längst ut i ena änden och han i andra, nästan längst ut. Det är iallafall 3 eller 4 stora lägenheter emellan. Så hade det brunnit hade det endå tagit ett tag innan branden nått oss.

Tror jag fått me de mesta nu, känner mig jätte stressad, så det är kanske slarvigt skrivet.
Vi får höras mera senare! Ska förska få någon timmes sömn, min rygg, armarna och kroppen värker och är rätt uppspelt.



Var inte rädd för att hjälpa andra, tänk vad som skulle kunna hända om du inte gör si & så.
Sköt om er,  pussar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0