Filmtips

My sisters keeper - Allt för min syster:
Filmen handlar om 11 åriga Anna Fitzgerald, hon är född för att vara donator till hennes stora syster som har leukemi. Till slut säger Anna stopp, hon vill själv bestämma över sin kropp så hon anlitar en advokat.

Filmen är sjukt bra, sorglig och känsloväckande. Personligen grinade jag mig genom den, antingen av sorg eller av gläjde, fanns även såna ögonblick. Och jag rekomenderar den starkt till alla som tycker om drama filmer.
Tycker att man får en liten påminnelse om att man ska ta vara på de man har nära sig, för man kommer ofta på när de väl är borta hur mycket de betytt för en.

Filmen får 10/10 hjärtan! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥



Prinsessa;
I den här filmen får vi följa Maja, 18 år. Hon är kraftigt överviktig, klumpiso och socialt missanpassad.
Hon vill att alla ska se henne, som den vackra person hon är på insidan, hon vill stå i centrum.
Hennes högsta & enda dröm är att bli skådespelare. 

Maja träffar Erika Sohlman, som är dokumentärfilmare.

"Vi får följa Maja och hennes kamp att förverkliga sina drömmar under sista terminen på gymnasiet, delvis filmat genom Erikas dokumentärkamera. Det är en komisk skildring med tragiska inslag.
Fördomarna man möts av när man har "fel" utseende. Svårigheterna att hitta en egen identitet mellan en egocentrisk mamma och en likgiltig pappa. Den försiktiga förälskelsen till Alex, en snygg, populär till synes ouppnåelig kille i teatergruppen.
Men under en resa till Stockholm får Maja veta att även Alex bär på hemligheter och besvikelser...

Med tiden inser Maja att Erika kanske utnyttjar henne, och hon måste då fråga sig om uppmärksamheten är värd priset. Rollerna blir plötsligt ombytta när Maja inser att Erika behöver henne mer än tvärtom. Hon hittar till slut den styrka och självkänsla som behövs för att verkligen stå i centrum, på sina egna villkor.."  - utdraget från cdon.com

Filmen är riktigt bra. Tycker att den bevisar att man inte måste vara skitsnygg och följa alla ideal för att kunna lyckas i livet! För att man är överviktig ska man inte mötas av massa fördomar, det gör man ju hur man än ser ut, men folk verkar ha massa emot just större.
Filmen var helt klart värd att se, ni borde också se den.  Sen ett plus i kanten är ju att Anastasios Soulis är med.

Filmen får 9/10 hjärtan. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥



Miss March;
Eugene har legat i koma i fyra år när hans kompis väcker honom med ett slag av ett baseboll trä.
"Bästa polarna Eugene och Tucker upplever sitt livs resa när de ger sig av på en roadtrip mot det legendariska Playboy Mansion som slutdestination! Där hoppas de på att hitta Cindi, Eugenes heta flickvän som har gått från oskuld till utvik..."  - från cdon.com


Den är riktigt rolig, speciellt busscenen. Om ni sett den vet ni vad jag menar! Vill inte avslöja alltför mycket.
Rekomenderas starkt!
Filmen får 10/10 hjärtan! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Another cinderella story;
"I denna film spelar Selena Gomez (Magi på Waverlyplace) Mary, en modern Askungen med dansskor istället för skor av glas. Drew Seeley (High school musical) spelar Joey, en charmig nykomling på skolan som letar efter en tjej att överösa med kärlek. Kanske är Mary den rätta? Musiken och dansen, den härliga romantiken och mängder av överraskningar gör Another Cinderella Story till en film som alla gillar!"

Gillas skarpt, lite kul med styvmorsan samt syskon det är på samma sätt som i Askungen, mycket modernare & bättre. Kan ses av alla som gillar dansfilmer, så som Center Stage, Step up osv.. 
Han som spelar Joey är ju fin som fan också ;) 

Jag tycker inte att den klassas som barnfilm för att den handlar om "askungen", det är en ungdomsfilm, som även ni i min ålder kan se! Eftersom att det är skådespelare i min ålder så spelar det ingen roll.

Filmen får 10/10 hjärtan! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥



Hoppas att ni kanske hittar någon av dessa som ni kan se på! :)
Har du redan sett någon av dessa, vad tycker du om de du sett?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0